Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Új lokál épül a Körös-parton

Lassan, de biztosan minden olyan terület gazdára talál a nagyváradi Körös-part mentén, amelyet a helyi önkormányzat vendéglátó-egységek létrehozására jelölt ki, s amelyeket licitáció révén ítélnek oda a szolgáltatóknak.

A Simbac építkezési vállalat nemrég körbekerítette, és elkezdte a rendezését annak a Körös jobb partján elhelyezkedő területnek, amely a Hilton és a Continental szállodák között húzódik, és amely a néhány éve még a fagylalt-árus bódéként szolgáló egykori közvécé közvetlen szomszédságában van. A terület kedvezményezettje a Viking Kft. Az újonnan kialakítandó lokál egy éven belül fog elkészülni, terasza a sétánytól egészen a vízpartig terjed majd, s a Nagyváradi Ingatlankezelőség információi szerint parkolója is lesz. A vendéglátóegységnek szánt területek közül egyedül az egykori bádogkocskma, és az ahhoz tartozó, mintegy 260 négyzetméteres terület vár még gazdára a központi Kishíd mellett, a Körös jobb oldalán. Ennek odaítélését viszont nehezíti, hogy a leendő befektetőnek a terület kialakításánál tiszteletben kell majd tartania azt a tájépítészeti tervet is, amelyet egy tavalyi verseny keretében készíttetett el az önkormányzat. A licitáció négyzetméterenként 70 lejes évi díjról indul, és a kezdeti koncessziós szerződés huszonöt évre szól majd. A licitáció résztvevőinek egy 100 lejes részvételi díjat kell befizetniük, valamint egy húszezer lejes garanciát is biztosítaniuk kell.

uj lokal 1

Az ajánlatokat július 18-án 9 óráig lehet letadni a városháza 10-es számú ablakánál. További információk a városháza weboldalának (www.oradea.ro) licitációk részlegén találhatók. Az érdekeltek bővebb információkat kérvényezhetnek július 9-én 15 óráig. A beérkezett ajánlatokat július 18-án, pénteken 12 órától a városháza kistermében nyilvánosan nyitják majd ki.

Sz. G. T.