Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Új járatokat jelentettek be

A Ryanair légitársasággal Németországba, Memmingenbe, a Blue Air-rel pedig Ciprusra, Lárnakába is repülhetünk ősztől a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtérről, jelentette be tegnap Ioan Mang, a repteret üzemeltető Bihar Megyei Tanács alelnöke és Gheorghe Pasc, a légikikötő vezérigazgatója. Mint elhangzott, a váradi repülőtér járatbővítéseinek sora még ezekkel sem ért véget, mert további célállomások elérése érdekében zajlanak tárgyalások.

uj jaratokat 1

Ioan Mang és Gheorghe Pasc

A németországi Memmingenbe hetente két alkalommal, kedden és szombaton indulnak majd a gépek, és már mától lehet jegyet vásárolni a Ryanair internetes oldalán. A társaság bejelentette, csütörtök éjfélig, a készlet erejéig 19,9 euóért válthatók repülőjegyek novemberre.

Denis Barabas, a Ryanair értékesítési igazgatója közleményben tudatta, hogy a memmingeni járat a légitársaság téli programtervében szerepel további négy európai nagyvárossal egyetemben. Váradról a vezető európai fapados társasággal elérhető Eindhoven (Hollandia), Barcelona (Spanyolország), London (Egyesült Királyság), Milánó (Olaszország). Az igazgató szerint a memmingeni járat ideális mind az üzletembereknek, mind a kirándulni vágyóknak. A Ryanair ezekkel a járatokkal mintegy 140 új munkahelyet hozott létre a váradi légikikötőben, az utasforgalom számát tekintve pedig az idei esztendőre 185 ezer utassal számol – olvasható a hivatalos közleményben.

Ioan Mang és Gheorghe Pasc

Ioan Mang és Gheorghe Pasc

Gheorghe Pasc ugyanakkor ismertette, a Blue Air-rel folytatott tárgyalások újabb eredménye, hogy ősztől menetrend szerint járatok indulnak Ciprusra, a sziget második legnagyobb városába, Lárnakába, igaz, bukaresti átszállással – ám amint megtudtuk, a váltás mindössze 40 percbe kerül. Jegyek már mától vásárolhatók a Várad–Lárnaka járatokra is.

A repülőtéri sajtótájékoztatón megtudtuk még, hogy sikeresen meghirdették az új terminál megépítésére vonatkozó versenytárgyalást is. Amint Gheorghe Pasc elmondta, két cég kért kiegészítő információkat a kiírás első körében, amely fellebbezés nélkül ért véget. Jelenleg az ajánlatokat várják. A beruházás értéke meghaladja a 22 millió lejt, áfa nélkül. A repülőtér vezérigazgatója szerint, ha az április 14-ei határidőig beérkeznek ajánlatok és sikerült nyertest is hirdetni, majd a 25 napos fellebbezési időszakban sem lesznek problémák, már a nyáron teljes erővel nekikezdenek az építkezésnek. Ha minden ideálisan alakul, „2018 első negyedévében” már átadhatják és az utasok rendelkezésére is bocsáthatják az új terminált. A reptér vezetőségének egyébként az a terve, hogy az új termináltól a külföldi járatokat indítják és fogadják, míg a meglévőből a belföldi forgalmat bonyolítják majd.

Borsi Balázs