Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Új iskolabuszok tanévkezdésre

Tizenegy magyar vezetésű önkormányzat kapott vadonatúj iskolabuszokat az idei tanévkezdés előtt. Nagyszalonta, Székelyhíd, Érmihályfalva és Margitta városok mellett Szalacs, Kiskereki, Vámosláz, Alsólugas, Hegyközpályi, Szalárd és Tóti községekbe jutott a gyermekek szállítására készült új járműből.

Szabó Ödön parlamenti képviselő, az oktatási bizottság tagja a Reggeli Újságnak elmondta: az iskolabuszok vásárlásáról szóló döntés még a nyári parlamenti szünet előtt megszületett. Az önkormányzatok örömmel fogadták a hírt, hiszen az új iskolabuszokkal nemcsak az ingázó diákok szállítása oldódik meg, hanem a tanintézeten kívüli tevékenységek is hatékonyabban szervezhetők és lebonyolíthatók.

Felvételünkön a Szalacsra érkezett új jármű látható

Felvételünkön a Szalacsra érkezett új jármű látható

A képviselőtől megtudtuk azt is, hogy idén először alkalmazták azt a törvény adta lehetőséget, amit Szabó Ödön javasolt, miszerint nagyméretű, 48 személyes buszt is vásároljon a minisztérium. Első körben országos szinten a sportiskolák számára vásároltak ezekből a több férőhelyes járművekből. A parlamenti képviselő hangsúlyozta, a nagyobb autóbuszok megvásárlása révén a fenntartási költségek (személyzet, karbantartás, üzemanyag) csökkennek, miközben a felhasználási terület osztálykirándulások szervezésével, több rendezvényen való részvételi lehetőséggel bővül.

B. B.