Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Új irányítót igazolt a VSK

A klub honlapján jelentette be a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata az új irányító érkezését. Obadiah “Obie” Trotter a tengeren túlról érkezett, de magyar útlevéllel is rendelkezik, mivel több évet játszott már az ottani élvonalban. A 33 éves 185 cm magas irányító Magyarország mellett (a Szolnoki Olaj KK mezét öltötte magára), a német Gießen 46ers, a francia Etendard de Brest, a finn Torpan Pojat, az orosz Nizsnyi Novgorod és Triumph Ljubertszy, a görög Koroivos Amaliadas, az olasz Brindisi (Italia) és a lengyel Toruń gárdájában lépett pályára Európában. 2012-ben és 2014-ben EuroChallenge négyes döntőbe vezette a szolnoki csapatot.

Obie Trotter

„Tapasztalt játékost igazoltunk, aki négy évet játszott az NBA előszobájának tekinthető amerikai egyetemi bajnokságban, s 12 idényt már Európában is lehúzott” – mutatja be az újoncot a váradi klub honlapja. A szolnokiakkal két bajnoki címet szerzett, Finnországban és Lengyelországban pedig döntőt játszott a színes bőrű játékos, aki a közönségkedvenc William Franklin posztján lép majd pályára.