Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Új híd és aluljáró

Ebben az esztendőben sem csökken a nagyváradi polgármester, Ilie Bolojan városrendezési lendülete, úgy látszik, az elöljáró továbbra sem unta meg, hogy a megyeszékhely évek óta építőtelephez hasonlít. Legutóbbi sajtótájékoztatóján Bolojan elmondta, új kétsávos közúti hidat akar az önkormányzat építeni a jelenlegi Csillagos híd helyén. A hatástanulmány már elkészült, jelenleg a szükséges engedélyek után jár az önkormányzat, azonban a Műemlékvédelmi Hatóság egyelőre nem hagyta jóvá a régi híd lebontásának és az új híd megépítésének tervét. Az új híd megépítése 3 millió euróba kerülne és Bolojan elképzelése szerint másfél év alatt készülne el.

csillagos

Mint megtudtuk, 2018-ban egy közúti, kétsávos aluljárónak a megépítését is tervezi a városvezetőség, a hatástanulmány már ki erről is megvan. Az új aluljáró a Bunyitay-ligetnél kezdődne, a tüdőgondozó épülete mellett és a rendőrség, illetve a Széchenyi tér (Parcul Traian) közötti szakaszon húzódna, áthaladva a villamossínek alatt egészen a rendőrség megyei székházáig.

(szőke)