Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Új galéria nyílt a váradi várban

Sok érdeklődőt vonzott szerdán délután az ünnepélyes galériaavató a nagyváradi vár C szárnyába, ahol megnyitották a Vilidár István Stúdiógalériát. A néhány éve elhunyt, ismert váradi fényképész Vilidár István nevét viselő kiállítóterem a Tavirózsa Fotóklub és az Euro Foto Art Galéria fennhatósága alá tartozik.

Oros Claudiu Ovidiu, Vilidár Andrea, Tóth István, Ramona Novicov és Thurzó Sándor József

Oros Claudiu Ovidiu, Vilidár Andrea, Tóth István, Ramona Novicov és Thurzó Sándor József

A szerdai ünnepélyes megnyitón jelen volt Vilidár István lánya, Vilidár Andrea is, aki megköszönte a váradiaknak, kiemelten a Tavirózsa Fotóklub vezetőségének a megtiszteltetést, hogy édesapja emlékét így őrzik tovább a váradi közéletben. Ezután Tóth István, a fotóklub elnöke mondott rövid köszöntőt, beszélt Vilidár István fényképész pályafutásáról, és elmondta, az új stúdiógalériában elsősorban tehetséges kezdő fotósok, képzőművészek munkáit akarják kiállítani, így egyfajta szakmai dobbantót biztosítva a fiatal tehetségeknek a bemutatkozáshoz.

Az első kiállító Oros Claudiu Ovidiu 23 éves orvostanhallgató, aki ötven különböző témájú felölelő fotóval mutatkozott be. Ezekről a képekről Ramona Novicov művészetkritikus beszélt. A rendezvénynek meghitt hangulatot kölcsönzött Thurzó Sándor József brácsaművész kis zenei összeállítása.

Oros Caudiu Ovidiu tárlatát május 5-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Vilidár István Stúdiógalériában.

Szőke Mária