Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Új felüljárót terveznek

A nagyváraid önkormányzati képviselőtestület szeptemberi ülésén  a tanácstagok egyhangúlag jóváhagyták azt a határozattervezetet, mellyel egy több mint 30 ezer négyzetméteres területet venne kezelésébe az önkormányzat. A területet jelenleg a szállítási minisztérium kezelésében van, a váradi önkormányzat egy új felüljárót építtetne, mely a nagyváradi kerülőutat kötné össze a Kecskeméti Lipót (ma Universităţii) utcával.

ulesezett

A tanácsülést megelőző sajtótájékoztatón Ilie Bolojan polgármester elmondta, hogy a megvalósíthatósági tanulmány szinte teljesen elkészült, reményei szerint a tanács októberi ülésén jóváhagyják azt is.

A tervezet indoklása szerint azért van szükség a felüljáróra, mert a jelenlegi körforgalom nem bírja majd el megnövekedett autósforgalmat. A határozattervezetből, kiderül, hogy forgalom növekedésére azért számít az önkormányzat, mert elköltöztetik az ócskapiacot a Bónékúti (ma Islazului) utcába, annak helyére pedig új sportcsarnokot építenek.

F. N. L.