Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Új évi fogadás

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület által Tőkés László püspöksége idején meghonosított, több mint két évtizedre visszatekintő hagyomány jegyében 2016. elején is megrendezték Nagyváradon az újévköszöntő ünnepélyt a hétvégén. Eredeti célkitűzésének megfelelően a találkozó a váradi és bihari egyházi és polgári közélet nemzeti elkötelezettségű képviselőit volt hivatott közösségbe vonni, „eszmeiségében pedig hitünk és nemzeti öntudatunk szellemében útnak indítani az új esztendőt” – olvasható Tőkés László sajtóirodájának közleményében.

Fotó: Tőkés László Sajtóirodája

Fotó: Tőkés László Sajtóirodája

Az esten a főszervező mellett Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke mondott köszöntő beszédet. A Közjó Szolgálatában Díjat idén a Szent László Egyesületnek ítéltek oda, az EMNT vezetősége átnyújtotta a 2015-ös évre szóló Kós Károly Díjat, amelyre két kollektívát is méltónak tartott: a Kossuth Rádió Határok nélkül című műsorának alkotógárdáját és a sepsiszentgyörgyi Háromszék napilap szerkesztőségét.