Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Új előadást mutat be a Nagyvárad Táncegyüttes

Tóth Tünde rendezésében új táncelőadást mutat be ez év január 26-án pénteken 19 órától a Nagyvárad Táncegyüttes. Az előadás alapján Szabó T. Anna 2015-ben megjelent Senki madara című kisregénye áll.

uj eloadas

A meseszerű alkotás két magányos ember egymásra találásáról szól. Maga az írónő egy keleti mesét használt kiindulópontként kisregénye megírásakor, amely egy gyönyörű lánnyá változó darumadárról szól. A kisregény szereplője két különleges ifjú, akik világtól elkülönülten, elszakítottan élnek. Mágikus mese ez, melyben párhuzamosan jelenik meg a művészet és a természet, melyben találkozik a magyar kultúra a keleti kultúrával. Tátos, a főszereplő képviseli a magyar hagyományt, Tori pedig, a táncoló daruból gyönyörű lánnyá változó női szereplő, a keleti kultúrát.

A történet egyszerre szól szabadságról, szerelemről, hűségről, művészi magányról és a halálról.

A rendezőt munkájában Tőkés Imola, Györfi Csaba, valamint Brugós Sándor Csaba koreográfusok segítették. Az előadás zenéjét Cári Tibor, UNITER-díjas zeneszerző, valamint Trabalka Cecília, a Szigligeti Társulat fiatal színművésze szerezte. Az előadás díszletét Rákay Tamás, jelmezeit pedig Cristina Breteanu tervezte. Az élő zenei kísérlettel játszott előadásban a Nagyvárad Táncegyüttes táncosai és zenészei is közreműködnek.

Az előadás bemutatójára a Szigligeti Ede-bérletek érvényesek, ugyanakkor szabadjegyek is válthatók még a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14–19 óra között, valamint egy órával az előadások előtt), illetve online a www.biletmaster.ro odalon.