Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Új elnöke van a Bihar FC-nek

Megszületett a megegyezés, így tegnaptól új elnöke van a Nagyváradi Bihar FC labdarúgócsapatának.

Mihai Giurgiu (középen) Mircea Fodor és Florin Bogdan társaságában

Mihai Giurgiu (középen) Mircea Fodor és Florin Bogdan társaságában

A klubot támogató Bihar Megyei Tanács elfogadta Mihai Giurgiu befektető ajánlatát, kinevezve az üzletembert a klub elnöki posztjára. Tegnap sajtótájékoztatón számoltak be a részletekről. Florin Bogdan, a Bihar FC tulajdonosi közgyűlésének tagja megköszönte az eddigi elnök, Mircea Fodor munkáját, leginkább a kitartását, s a fáradozásait, hiszen kritikus helyzetben vette át a piros-kék együttes vezetését.

Az újonnan kinevezett elnök, aki Kolozsváron focisulit üzemeltet (a csapatok a Viitorul Mihai Georgescu néven szerepelnek), bizakodva érkezett a Bihar FC-hez. „Szerettem volna hogy a Kolozsváron működő klubnak felnőtt csapata legyen, s bár a tárgyalások igencsak elhúzódtak, végül létrejött az egyezség a Bihar FC tulajdonosával, így közös munkába foghatunk. Tisztában vagyok vele, hogy a neheze csak most kezdődik, egyszerre 3–4 lépcsőfokot kell majd megmásznunk, hogy versenyben maradjunk riválisainkkal, akik jóval előrébb járnak mind a csapatépítésben, mind a szervezésben” – ismerte el Mihai Giurgiu, aki főként a klub gazdasági ügyeit veszi kézbe, a focit érintő dolgokról továbbra is Mircea Fodor foglalkozik majd. Utóbbi nem titkolta elégedettségét, hogy sikerült befektetőt találnia, ez utóbbi elengedhetetlen volt a Bihar FC életben maradásához.

A legsürgősebb teendők között az adósságok rendezése van, hiszen a klub ma délig kapott határidőt, hogy kifizesse a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület felé a közel ötezer lejre rúgó elmaradását. A megyei egyesület végrehajtó bizottsága ma délig adott terminust a váradi klubnak, ellenkező esetben sem a felnőtt csapat (megyei első osztály), sem pedig az utánpótlás együttesek nem indulhatnak az új idényben. Emellett a Román Labdarúgó-szövetség kasszájába is be kell majd fizetni az elmaradásokat, annak érdekében, hogy a csapat elindulhasson a másodosztályban. Ha e két probléma rendeződik, akkor játékosokat kell igazolni (a tavalyi keret többsége távozott), akikkel a csapat megkezdi a szereplését a másodosztályban. Mint arról már beszámoltunk, a Bihar FC ellenfele a Mioveni-i SK lesz az augusztus 28-án sorra kerülő nyitófordulóban. A találkozóra a Bodola Gyula Stadionban kerül sor.

A tegnapi sajtótájékoztatón az is kiderült a Bodola Gyula Stadiont a városi tanács biztosítja a csapatnak, amelynek szakvezetője továbbra is Gheorghe Silaghi lesz. „Meg kell becsülni azokat az embereket, akik a nehéz, mondhatni ínséges időkben is kitartottak a klub mellett” – jegyezte meg a Bihar FC új elnöke.