Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Új edző irányítja a vásárhelyi csapatot

Ma kezdi meg a felkészülést az új idényre a Fugyivásárhelyi SK labdarúgócsapata, amelynek kispadján új szakvezető foglal majd helyet.

Cheregi Calin vasarhely

Călin Cheregi

A harmadosztályú bajnokságot az ötödik helyen záró gárda a nyári szünetben elköszönt Kovács Rudolf edzőtől (a tréner hazatért Belényesbe, ahol a megyei első osztályban szereplő CF Bihorult irányítja), helyére pedig Călin Cheregi érkezett. A fiatal szakvezető több éven át volt a Nagyváradi Bihar FC gyermek- és utánpótlás-nevelő központjának vezetője, majd a felnőtt csapatot is irányította.

Alexa Krenek, a vásárhelyi csapat elnöke fiatalítást tervez, mint elmondta, a tavalyi keretből öt játékos már biztosan nem folytatja, ők Andrei Magda, Alin Moise, Sorin Ban, Răzvan Tesan és Alin Lascu. Helyükre fiatal labdarúgók érkeznek majd, ám neveket egyelőre nem árult el az elnök. Arra számítani lehet, hogy a Bihar FC több tagja is Vásárhelyen folytatja majd pályafutását, miután vagy lejárt a szerződésük a másodosztályú együttessel, vagy nem kapták meg járandóságukat, így a szövetséghez fordultak jogorvoslatért.

 

Bukarestbe utazott

A vásárhelyi klub elnöke, Alexa Krenek tagja a Román Labdarúgó-szövetség (RLSZ) végrehajtó bizottságának, amely ma ülésezik a fővárosban. Az egyik napirendi pont a főtitkár, Gheorghe Chivorchian mandátumának felfüggesztése, miután ügyészségi eljárás indult ellene a Temesvári Poli elnökeként folytatott munkája miatt. A szövetség vezetése ma a Román Kupa első fordulójának párosítását is jóvá hagyja, a július 15-én sorra kerülő mérkőzéseken a Belényesi Bihorul is érdekelt.