Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Új csapat képviseli Váradot

Pénteken délután mutatták be hivatalosan a Car Cover Racing Team versenyzőit a nagyváradi várban. A várudvaron a kerékpárosok látványos triálbemutatót tartottak, és az összegyűltek megnézhették a négy motorversenyző gépeit is. Az esemény moderátora Victor Mihalcea volt, dalokkal az apró, de remek hangú Larisa Oneţ szórakoztatta az egybegyűlteket.

A rekorder is tartott bemutatót

A rekorder is tartott bemutatót

A motorkerékpárokat egy sátor rejtette, a kerékpárosok pedig a városban megtett kör után gördültek be a várudvarra. A Nagyváradot képviselő csapat tagja például a többszörös Guiness-rekorder Orbán-Barra Gábor (ő egy keréken ugrálásban kétszer, a hátrafelé kerékpározásban pedig egyszer volt világrekorder). A csapattagok között van még Kiss Roland hatszoros országos bajnok, Raul Sînza (többek között Cylocross junior elite országos bajnok), Mura István, aki több romániai és nemzetközi versenyen állt dobogón. A szintén kerékpáros Dragoş Maliţa tavaly az Imprezzio Global MTB Marathont nyerte meg, Flavius Stanca atletizált és motorozott, mielőtt kerékpárra váltott, eddig több mint húsz versenyen vett részt, Juhász Dávid például a Târnăveni Maratont nyerte meg tavaly.

Azt est végén megmutatták a motorkerékpárokat is

Azt est végén megmutatták a motorkerékpárokat is

Nemzetközi mezőny a motorosoké is, a négytagú csapatban versenyez Christian Ghitea – ő a csapat egyik alapítója, a ROBSK (Romanian Superbike Championship) Rookies 600 osztályának második helyezettje – mellett a magyarországi Chrobák János többszörös nemzetközi bajnok, Vígh György, ő gyorsulásban és street kategóriában is magyarországi országos bajnok, valamint az olasz Silvio Muzzalupo, ő többek között a Hungaroringen szerzett harmadik helyezést.

Az alapítók képviselői, azaz Cristian Ghitea, Adrian Bocuţ, Barat Ede és George Botto szándéka szerint a csapat Nagyváradot új szintre emeli az országos és nemzetközi mezőnyben is, hangzott el a bemutató kezdetén.

Fried Noémi Lujza