Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Új bölcsődét terveznek Váradon

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) tervbe vette egy bölcsőde építését a Nagyváradi Sulyok István utcai püspökség udvarán. Lapunknak Farkas Zsolt lelkipásztor, a közigazgatási ügyosztály munkatársa nyilatkozott a tervekről és azok megvalósításáról.

A bölcsőde látványterve

A bölcsőde látványterve

A lelkipásztor elmondta, hogy először egy otthont akartak létesíteni a telken a nyugalmazott lelkészeknek, de a terület méreténél fogva túl kicsi lett volna egy ilyen típusú létesítmény megépítéséhez. Végül az otthon tervéről sem mondtak le, egy már meglévő ingatlant alakítanak majd át a jövőben erre a célra.

A bölcsőde építése egyelőre még csak terv, ugyanis a szükséges iratok még nem állnak készen az építkezésre. Viszont az épület látványterve és a topográfiai mérések már elkészültek. Ha minden a tervek szerint alakul, még idén megszerzik a szükséges engedélyeket és jövő tavasszal – az időjárás függvényében – el is kezdik az építkezést.

Farkas Zsolt elmondta még, hogy ha mindennel elkészülnek, már 2018 szeptemberében szeretnék beindítani az oktatást az új épületben, ami egyébként körülbelül 50 gyerek befogadására lesz képes.

 Vincze-Nagy Anikó