Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tűzveszély télen

A szokatlanul kemény télben, az épületek fűtése során nő a tűzveszély lehetőségének mértéke is, figyelmezteti a lakosságot közleményében a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).

Az ISU arra kéri az embereket, hogy nemcsak a lakóépületekben, de a különböző hivatalokban, üzlethelyiségekben, közintézményekben is fokozottan figyeljenek oda, tartsák be a tűzvédelmi előírásokat. Ahol kályhával fűtenek, ügyeljenek arra, hogy ne essen ki parázs a földre, ellenőriztessék és tisztíttassák a kéményeket. Mivel Nagyváradon folyamatosan akadozik a távfűtés, sok hivatalban, iskolában, bölcsődében elektromos hősugárzókat is igénybe vesznek a termek felmelegítésére. Fokozottan kell figyelni ezekre is, ugyanis rövidzárlat vagy a bútorokhoz közel tolt hősugárzók könnyen okozhatnak tüzet.

tuzveszely

Továbbá felhívják az intézmények figyelmét, hogy a következő napokban a tűzvédelmi és munkavédelmi felügyelők ellenőrzéseket végeznek a megyeszékhely tanintézményeiben, hivatalaiban, hogy fel vannak-e szerelve a kötelező tűzoltókészülékek.