Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tűzvédelmi gondok a váradi klubokban

A Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) munkatársai november 16. és 22. között egy sor ellenőrzést végeztek nagyváradi klubokban, bárokban, éttermekben és egyéb kereskedelmi szolgáltatóegységekben, melyeknek nyomán összesen több mint 200 ezer lejnyi büntetést osztottak ki különböző szabálytalanságok miatt.

A bukaresti Colectiv klubban a tűzvédelmi szabályok súlyos áthágása vezetett a több mint hatvan halálos áldozattal járó tragédiához október 30-án

A bukaresti Colectiv klubban a tűzvédelmi szabályok súlyos áthágása vezetett a több mint hatvan halálos áldozattal járó tragédiához október 30-án

Az ellenőrök 21 szórakozóhelyen tűzvédelmi szempontból összesen 107 veszélyes rendellenességet fedeztek fel, melyek közül 19-et már az ellenőrzések alkalmával a helyszínen kijavítottak. A tapasztalt szabálytalanságok között a leggyakoribbak voltak a tűzvédelmi engedélyek hiánya, az elektromos berendezések nem megfelelő használata vagy meghibásodása, a fűtőrendszerek túlterhelése, a tűzoltó-készülékek karbantartásának elhanyagolása, valamint a vészkijáratok eltorlaszolása – tudatta közleményében a felügyelőség.

Megjegyzendő, a felfedezett szabálytalanságok egyike sem volt annyira súlyos, hogy indokolttá tette volna az adott szórakozóhely bezárását. Az ellenőrzésekkel párhuzamosan az ISU munkatársai 41 gyakorlatot végeztek és 47 olyan személy számára tartottak képzést, akik különböző kereskedelmi egységek keretében felelősek a tűzvédelemért.

Sz. G. T.