Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tűzoltás és életmentés

Szombaton és vasárnap 74 esethez riasztották Bihar megye lánglovagjait és mentőseit. Ezek közül 16 esetben tűzoltáshoz kellett kiszállniuk a katasztrófavédelmieknek. A tűz legelőkön, mezőgazdasági és beépítetlen területeken keletkezett, és minden esetben a száraz növényzet kapott lángra. A problémát többnyire a felelőtlen, szabadtéri tűzgyújtás és a tiltott területen való cigarettázás okozta. Az érintett települések: Érbogyoszló, Nagyalmás, Kozmaalmás, Kabaláspatak, Bihar, Kalota, Oláhgyepes, Tinód és Nagyvárad. A tűzoltásban a nagyváradi, a margittai, az élesdi, a tenkei egységek tűzoltói vettek részt, és kb. 229 hektárnyi száraz vegetáción, illetve 1,5 hektárnyi juharcserjével beültetett területen keletkezett tüzet oltottak el. A lángok nem terjedtek át lakott területre.

isu

Szentjobbon szombat hajnalban egy családi háznál ütött ki a tűz. A tető kapott lángra, és egy 16 éves fiatalt mentettek ki a tűzből, akit első- és másodfokú égési sérülésekkel szállítottak a megyei kórházba. A tüzet valószínűleg rövidzárlat okozta. Emellett a tűzoltók még nyolc háziállatot is kimentettek a lángok közül.

Szombaton egy 25 méter mélységű kútból is kimentettek egy embert Magyarkécen. A 26 éves férfi a kút tisztítása közben esett a mélybe. Valószínűleg végtag- és medencecsonttörést szenvedett, a mentősök kórházba szállították.