Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tűzesetek voltak, lövedéket találtak

Több tűzeset is történt a hét első napjaiban, mint az a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) közleményéből kiderült, hogy a tüzeket meghibásodott elektromos vezetékek okozták.

tuzesetek

Hétfőn Bihardiószegen gyulladt ki egy lakóház egy meghibásodott biztosíték miatt. A másik elektromos meghibásodás miatt bekövetkezett tűzeset kedd hajnalban történt Papfalván, itt rövidzárlat okozta a tüzet. Mindkét esetben sikerült megfékezni a lángokat anélkül, hogy bárki is megsérüljön.

Kedden kigyulladt egy autó a nagyváradi Reviczky Gyula (ma Măgheranului) utcán. A lángokat a tűzoltók megfékezték anélkül, hogy bárki is megsérült volna. A tüzet valószínűleg egy rövidzárlat okozta.

Második világháborús lövedéket találtak Nagyváradon szintén kedden, a lövedékről a 112-es segélyhívó számon értesítették a hatóságokat. A fel nem robban 76 milliméteres lövedéket egy kertigazítás során találta meg egy helybéli lakos. A lövedéket a pirotechnikusok speciális körülmények között szállították el és tárolják azt az irányított felrobbantásig.

Szerdán Örvéndre hívták az élesdi tűzoltókat, ahol egy téli juhkarám mellett a széna gyulladt ki. A tűztől megóvtak ugyan a szomszédos gyümölcsöst, és további hétszáz bála szénát, de mintegy ötven tonnányi így is elégett.