Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tűzesetek és életmentés

Több tűzesethez is riasztották a hét elején a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) munkatársait. Kedden kora reggel a nagyváradi vasútállomás előtti egyik tömbház pincéje gyulladt ki, ahol mintegy 150 kilogrammnyi papír- és műanyaghulladék kapott lángra. Szerencsére a tűzoltók idejében közbeléptek, mielőtt még a tűz a tömbház lakásaira is átterjedt volna. Az eddigi vizsgálatok azt mutatják, hogy a tűzesetet tiltott helyen eldobott égő cigaretta okozta.

Hétfőn a rogériuszi Szőllőtelep (ma Spartacus) utcából riasztották a lakók az ISU mentőseit, akik egy 71 esztendős, magatehetetlen hölgynek nyújtottak elsősegélyt. Az idős nő lakásába az első emeleti ablakon át jutottak be a tűzoltók. Végül az asszony oly mértékben magához tért, hogy később vissza is utasította kórházba szállítását.

A belényesi tűzoltókat hétfőn Biharkaba határából riasztották erdőtűzhöz. Az ISU munkatársai szerint ezt is tiltott területen való nyílt tűz használata okozta. Itt mintegy három hektárnyi növényzet vált a lángok martalékává valaki hanyagságából.

Tuzesetek