Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tűzből élet és enyészet

Elgondolkodtató és ugyanakkor magával ragadó hangulatú kiállítást nyitottak meg péntek délben a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) emeleti előcsarnokában.

A Debreceni Egyetem, a PKE és a Partiumi Magyar Művelődési Céh közös szervezésében állították ki az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából szervezett A forradalom gyújtópontjában – Tűzből élet és enyészet című kiállítást.

Pálfi József és Jávor András

Pálfi József és Jávor András

Házigazdaként Pálfi József, a PKE rektora köszöntötte a közönséget. A kiállításon olyan fényképeket, installációkat, újságokat ismerhetett meg a közönség, amelyek az 1956-os magyarországi forradalmat nemcsak budapesti szemszögből villantják fel, idézik meg, hanem a debreceni egyetemisták, fiatalok szemszögéből is. A tárlatot Jávor András, a Debreceni Egyetem általános rektorhelyettese mutatta be, a jelenlevők ajándékot is kaptak, a Debreceni Egyetem című nyomtatványt, mely az 1956-ban az egyetemisták által követelt politikai, közéleti változásokat ismerteti.

A kiállítást november 21-ig lehet megtekinteni.

Szőke Mária