Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tusrajzok költőisége

A jelenleg Sárándon élő, ám Debrecenben alkotó Vincze László grafikusművész tusrajzaiból nyílt tárlat szerdán délután Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetemen. A szépszámú érdeklődőt Forró László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület előadótanácsosa köszöntötte az immár hagyományossá vált, magyar képzőművészek alkotásait bemutató sorozat keretében megejtett vernisszázson.

Tusrajzok (2)

Vincze László, Makoldi Sándor és Forró László

„Ami itt körülvesz minket Vincze László jóvoltából, az nagyon közel áll a költői nyelvhez – egy olyan művész alkotásai, aki nem szokványos grafikai eszközöket használ fel arra, hogy nemcsak a külső látszatot, hanem a dolgok belső lényegét is láttassa” – hangsúlyozta a tárlat anyagát méltató Makoldi Sándor képzőművész. „A címeket ne vegyük komolyan, mert minden egyes mű többet takar, mint amit a címe sejteni enged: az ősiség és a modern, a fény és sötétség egységét, a parttalan egészet” – tette hozzá Makoldi.

Tusrajzok (5)

Tusrajzok (4)

Tusrajzok (3)

Az eseményen két szavalattal közreműködött Meleg Vilmos színművész is, aki Ady Endre Őrizem a szemed, valamint Csokonai Vitéz Mihály A reményhez című verseit interpretálta a tárlatnyitó közönségének és az alkotónak gyönyörűségére. A kiállítás március 12-ig lesz látható a PKE emeleti előcsarnokában.

Sz. G. T.