Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tüskevár

Bár a Festum Varadinum hivatalosan az április 17-én a magyvárad-újvárosi templomban tartandó istentisztelettel, valamint a Királyhágómelléki Református Egyházkerület új székházának avatásával kezdődik, április 14-16. között előrendezvényekre is sort kerítenek a szervezők.

A már hagyományosnak számító programok mellett idén először szervezi meg a Nagyváradi Magyar Diákszövetség a Magyar Filmnapokat. Április 14-17., valamint 25-26. között olyan filmeket vetítenek, mint a Tüskevár, Swing, vagy a Fekete leves.

tuskevar 1

Ma 17 órától a Tüskevár című ifjúsági játékfilmet vetítik, román felirattal. Helyszín: Cinema Palace – Lotus Bevásárlóközpont.

A Tüskevár Fekete István azonos című regényének filmváltozata, melyet 2004 és 2010 között forgattak, majd 2012. október 4-én mutattak be Magyarországon.

Ladó Gyula, azaz Tutajos városi diák, aki a nyári szünetet a Kis-Balatonnál tölti a rokonainál. Matula bácsi, az öreg pákász mellé szegődik, aki apránként bevezeti őt a berekbeli életbe. Megismeri a természetet, megtanul együtt élni a környezettel. Horgászik, megsüti-főzi, amit elejt vagy megfog, jól telnek a napjai. Hamarosan megérkezik barátja, Bütyök is, és együtt kalandoznak tovább Matula bácsi vezetésével.