Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Turbózzuk fel agyunkat!

„Ha nincs eszed, legyen noteszed” – hangzik a vicces szólás. Ha agyunkat megfelelően trenírozzuk, és természetes anyagokkal támogatjuk, emlékezőképességünk nem fog csődöt mondani.

Kutatások szerint 35 év felett egyre nehezebb megjegyezni a neveket, de a kor előrehaladtával az is gyakori, hogy naptárba véssük az elintéznivalókat, és bevásárlólista nélkül el sem indulunk a boltba. Van, aki a reggeli rohanás után is csak akkor nyugodt a nap folyamán, ha a pontokba szedett listán kipipálta addigi teendőit. Mindennapjainkban egyszerre sok dologra kell figyelnünk, fokozott szellemi teljesítményt várnak el tőlünk a munkahelyen, és otthon is helyt kell állnunk. Próbálunk mindent észben tartani, ami nem mindig sikerül, ilyenkor egyre szétszórtabbnak érezzük magunkat.

A gingko biloba levele nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat és erpenoidokat

A gingko biloba levele nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat és erpenoidokat

A szellemi teljesítmény csökkenésének gyakran a kialvatlanság, a túlterheltség és a stressz az oka, de a kor előrehaladása is hozzájárulhat. Szervezetünkben az artériák (verőerek) látják el a szerveket oxigéndús vérrel, tápanyaggal. Az erek rugalmasságának megőrzése hozzájárul az ép keringéshez és az agy megfelelő vérellátásához is, ami a szellemi frissesség feltétele.

A páfrányfenyők családjába tartozó gingko biloba levelét Kínában már közel ötezer éve használják, és még ma is rendszeresen alkalmazzák gyógymódként. A modern vizsgálatok kimutatták, hogy nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat és erpenoidokat . Ezeknek köszönhetően támogatja a szív- és érrendszer megfelelő működését, így az agyi keringést és vérellátást. Segíti a sejtek oxigén- és tápanyagfelvételét, hozzájárul a szellemi frissesség, a koncentrálóképesség megtartásához. Antioxidáns hatása révén pedig semlegesíti a szabadgyököket. A belőle előállított készítmény magnéziumot is tartalmaz, amely az idegrendszer kiegyensúlyozott működését és az egészséges keringést támogatja.

Győri György