Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tüntettek a teherszállítók

Több mint két órára megbénították a forgalmat a nagyváradi körgyűrűn a magas kötelező biztosítás ellen tiltakozó kamionsofőrök. A demonstrációban több Bihar megyei teherszállítási vállalat munkatársai vettek részt, akik óránkénti 30 kilométeres sebességgel döcögve kerülték meg a megyeszékhelyet, s közben folyamatosan dudáltak, forgalmi dugókat okozva ez által a város minden bemeneteli és kijöveteli pontján.

tuntettek

Mint Alina Dinu, a Bihar megyei rendőrség sajtószóvivője elmondta, a tüntetést a közúti rendőrség és a megyei rendőrség csapatai egyaránt kísérték, elkerülendő a fokozott indulatokból adódó incidenseket.

A Közúti Teherszállítók Országos Egyesülete (UNTRR) általános sztrájkot hirdetett és bejelentette, hogy minden nap egy órán át 30 km/h sebességgel fognak közlekedni a szervezethez tartozó kamionok, függetlenül attól, hogy épp az ország melyik pontjában tartózkodnak, egészen addig, amíg a kötelező biztosítás díját évi 4.907 lej alá nem csökkentik.

Sz. G. T.