Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tumultus az orvosin

Forgalmi dugót okoztak a nagyváradi orvosi- és gyógyszerészeti egyetem környékén a felvételizők tegnap délelőtt. Sokszáz izguló fiatal – többségük szülői kísérettel – várakozott a felsőoktatási intézmény előtt, hogy bejuthasson a tantermekbe letenni a felvételi vizsgát. Az aggodalmakat az is fokozta, hogy általános orvosi specializáción több mint négy jelentkező jutott egy meghirdetett helyre. Pontosabban 601-en iratkoztak be a felvételire, a helyek száma pedig 140 volt.

tumultus

Az orvosi szak többi specializációján is nagy volt a versengés. Fogorvosin 215-en jelentkeztek 85 helyre, gyógyszerészetin pedig 71-en a meghirdetett 50 helyre. Az általános orvos-asszisztens, a kinetoterápia és rekreáció, a radiológia és imagisztika, valamint a fogtechnikusi specializációkra pedig összesen 261-en jelentkeztek a rendelkezésre álló 160 helyre. Az orvosi a Nagyváradi Egyetem legkeresettebb szaka, melynek specializációira idén több mint ezer fiatal jelentkezett.

Sz. G. T.