Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tulipán Kaláka volt Biharvajdán

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is beindult a Tulipán Kaláka mozgalom. Az elmúlt hétvégén Biharvajda csatlakozott az önkéntes mozgalomhoz a helyi RMDSZ szervezésében.

tulipan 2

Úgy döntöttek, hogy még húsvét előtt egy tavaszi nagytakarítással teszik szebbé a falut, ezért kalákába szerveződtek, és amíg a csapat egyik része motoros kaszák, fűnyírók segítségével lenyírta az utak széli elburjánzott gazt, addig a többiek szemeteszsákokba gyűjtötték az utcán elszórt szemetet. Miközben a kalákások nagyobb része a takarítási munkálatokat végezte, a konyhán sem tétlenkedtek, hiszen ott már a jól megérdemelt ebédet készítették elő. Az eseményt meglátogatta Kelemen Zoltán is, a község polgármestere, aki gratulált a példaértékű kezdeményezéshez és átadta az ilyenkor szokásos emléklapokat is a résztvevőknek.

A Tulipán Kaláka – ahogyan azt már a biharvajdaiak megszokhatták – közös ebéddel zárult, ahol a töltött káposzta elfogyasztása mellett a kötetlen, barátságos beszélgetés sem maradt el.