Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tulipán Kaláka – önkéntes akciók a megyében

Tavaly Szalacs községe összesen öt Tulipán Kaláka önkéntes akciót szervezet, így az élen végzett a községek közül. Úgy látszik a tavalyi lendület idén sem kopott, hisz újból önkéntességre vállalkoztak a helybeliek, ezúttal a szalacsi ÉSZISZ ifjúsági szervezet rendezett kalákát április 12-én, szombaton. A tavaly átadott Zöld Ház körüli udvart sikerült szebbé varázsolniuk a fiataloknak. A kezdeményezés mellé állt Horváth Béla polgármester is, valamint felajánlások is érkeztek: Nagy László fenyőfákat, Tőkés József pedig virágokat adományozott erre a célra. A jó hangulatú, fiatalos kalákaakció szalonnasütéssel zárult, amely megkoronázta a napi munkát.

tulipan (1)

Szalacson

Az elmúlt hétvégén, Székelyhídon is beindult a Tulipán Kaláka mozgalom. Ennek az önkéntességen alapuló programnak a keretében jó pár játszóteret építettek már a városban, illetve a hozzá tartozó falvakban. Ezúttal a székelyhídi gyermekek örömére egy újabb játszóteret újítottak fel és bővítettek a kalákások. A munkálatokból maga a település polgármestere, Béres Csaba is kivette a részét.

tulipan (2)

Székelyhídon