Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Túlélni, és életet menteni tanultak a cserkészek

A Bihar Megyei Csendőrség pádisi kirendeltségének munkatársai tartottak előadást a hegyi túlélésről és elsősegély-nyújtásról a nagyváradi román cserkészcsapat 47 fiatal tagjának, annak a speciális tábornak a keretében, amelyet július 7–12 között szerveztek meg a Szegyesd-szoroson, az Erdélyi Szigethegységben.

tulelni 1

A hatnapos tábor során a kiscserkészek számos interaktív foglalkozáson vettek rész, melyeknek keretében elsajátíthatták a természetben való túlélés fortélyait, de tanultak környezetvédelemről és kommunikációról is. A táborból természetesen nem hiányozhattak a cserkészélet jellegzetes tevékenységei sem, mint a hegyi túrázás, faszerkezetek építése, illetve társasági és tábortűzi játékok.

Az aktivitások egyikét a hegyi csendőrök tartották, akik megtanították a gyermekeknek a legjellegzetesebb túrabalesetek elsősegély-nyújtási szabályait, valamint azokat az alapelveket, amelyek betartásával biztonságosan portyázhatnak a vadonban.

A cserkészet a világ legnagyobb ifjúsági mozgalma, amely a világ 216 országában több mint 38 millió tagot számlál. A cserkészet alapvető célja, hogy támogassa a fiatalokat testi, lelki, társadalmi és szellemi képességeik teljes kifejlesztésében mind egyénként, mind felelős állampolgárként és helyi, nemzeti és nemzetközi közösségeik tagjaiként.

Sz. G. T.