Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Túl nagy árat fizetett a győzelemért a VSK

A papírformának megfelelően magabiztosan győzte le a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata a Kolozsvári Universitatea gárdáját az élvonal visszavágóinak első fordulójában. A szerda esti meccset végig a váradiak irányították, végül 29 ponttal bizonyultak jobbnak a kincses városiaknál.

Hattent hordágyon vitték ki a sportcsarnokból, s valószínűleg véget ért számára a 2014–2015-ös idény  Fotó: Miha Miclăuş

Hattent hordágyon vitték ki a sportcsarnokból, s valószínűleg véget ért számára a 2014–2015-ös idény
Fotó: Miha Miclăuş

 

A találkozót megtekintő közel 1800 szurkoló dermedten nézte, ahogyan a második negyed elején komoly sérülést szenved a VSK amerikai irányítója, Marcus Hatten. A színesbőrű játékos az egyik ellenféllel ütközött, majd padlót fogott, de olyan szerencsétlenül, hogy a kolozsvári csapat tagja ráesett a térdére. Hattent térdkalácsa kiugrott a helyéről, így a helyszínen tartózkodó rohammentő szállította őt kórházba. Állapotáról tegnap még nem nyilatkoztak a váradi klub vezetői, de biztos, hogy az idény végéig már nem állhat Cristian Achim csapatának rendelkezésére. A 12 perc alatt, amennyit pályán volt szerda este, Hatten 4 pontot és 2 lepattanót szerzett, emellett két gólpasszt adott és két labdát veszített el.

Visszatérve a találkozóra, a váradiak végig vezetve, magabiztosan győzték le a sereghajtót, amely helyenként azonban tetszetősen játszott. A hajrában minden játékosát pályára küldte a váradiak edzője, így két fiatal tehetség, Ştefan Varga és a Kolozsvárról igazolt Sebastian Ionescu is bemutatkozhatott a győzelmet tapssal ünneplő közönségnek.

„Megszereztük a győzelmet, de ez most csöppet sem boldogít. Nem igen találok szavakat arra, ami velünk történik. Csak annyit mondhatok, bár lehet, hogy egyelőre még nem kellene beszélnem róla, hogy jómagam egyre inkább azon gondolkozok, hogyan tudom átértékelni az idei célkitűzéseket” – mondta a találkozót követően Cristian Achim, a VSK edzője, aki igencsak levertnek tűnt.

Nagyváradi VSK-ESK–Kolozsvári Universitatea 95–66 (negyedenként: 18–18, 26–13, 23–20, 28–15). A VSK pontszerzői: Krapic 22, Markovics 15, Dillon 15, Nuhanovic 14, Pantics 11, Lupusavei 6,  Paşca 6, Hatten 4, Varga 2. Edző: Cristian Achim. Az „U” pontszerzői: Burrell 26, Demond Mays 15, Kryszevics 8, Kyosev 6, Crainic 4, Racoviţan 2, Borşa 2, Belin 1, Foalea 1, Anghel 1. edző: Carmin Popa. Játékvezetők: Sorin Drugău, Adrian Habor, Dragoş Barbu. Szövetségi megfigyelő: Marian Oprea.

A szlovén Nuhanovics és a horvát Krapics volt a VSK legjobbja a szerda esti meccsen Fotó: Miha Miclăuş

A szlovén Nuhanovics és a horvát Krapics volt a VSK legjobbja a szerda esti meccsen
Fotó: Miha Miclăuş

A forduló másik két találkozója rendkívül kiélezett volt. A Marosvásárhelyi KK nagy csatában végül hat ponttal (80–74) győzött Medgyesen (a váradi Lázár László hat pontot dobott a vendégeknél), míg a Piteşti-i BCMU hosszabbításban verte a Temesvári Timbát, mindössze két ponttal (90–88). A VSK volt csapatkapitánya, Nemanja Marics hét ponttal vette ki részét a sikerből. Idén ez volt a két csapat harmadik találkozója (kettőt a Román Kupában egyet pedig a bajnokságban játszottak), s mindannyiszor kemény csatában nyertek az Argeş megyeiek.

A 14. forduló további három találkozóját elnapolták. A Steaua-Temesvár meccset feburár 3-án, a Ploieşti–Kolozsvári UBT találkozót pedig február 24-én rendezik meg, míg a Craiova Tg. Jiu összecsapásra március 11-én kerül sor.

 

A sérültekből kezdőcsapata lehetne a VSK-nak

 Átok ül a váradi férfi kosárlabdacsapaton, hiszen egyre könnyebb lesz egy sérültekből álló ötöst összeállítani, mintsem a kezdő formulát megtalálni Cristian Achim edzőnek. Hatten sérülésével már négy alapemberre (Ţîbîrnă, Guţoaia és Popescu már korábban kiestek) nem számíthat a váradi csapat szakvezetője, s ha hozzátesszük, hogy Hora és Pop ott volt ugyan a kispadon, de nem tudott pályára lépni, akkor látható, hogy igencsak foghíjas kerete van a VSK-nak. Emiatt már az edzéseken sem tudnak teljes létszámmal készülni a váradiak, akikre komoly csaták várnak a következő hetekben. Holnap este a címvédő Ploieşti-i Asesoft otthonában lép pályára a VSK (20 óra, Digi Sport 3), majd jövő hétvégén a Kolozsvári UBT lesz az ellenfél az Antonio Alexe Sportcsarnokban. Ezt követően a nagyszebeni gárda, majd pedig a Steaua következik.

Törheti fejét Cristian Achim és segítője, Milan Mitrovics, hogyan oldják meg az egyre súlyosbodó gondokat

Törheti fejét Cristian Achim és segítője, Milan Mitrovics, hogyan oldják meg az egyre súlyosbodó gondokat