Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tripláztak a pólós lányok

Beírta magát a román női vízilabda történetébe a Nagyváradi Körös SK csapata, amely sorozatban harmadszor is elhódította a bajnoki trófeát. Orbán Zoltán edző csapata a román női Szuperliga 2012-es elindítása óta nem talált legyőzőre az aranyéremért vívott csatában.

A bajnokcsapat tagjai Orbán Zoltán edzővel

A bajnokcsapat tagjai Orbán Zoltán edzővel

Idén már a bukaresti záróforduló előtt bajnoknak érezhette magát a váradi csapat, amely kétszer is legyőzte riválisát, a Marosvásárhelyi Torpit. A fővárosi tornán harmadszor is Körös SK sikerrel (10–9) ért véget a rangadó, míg a Bukaresti Brenntag elleni meccs 17–4-es váradi győzelemmel zárult. A bajnokcsapat tagjai: Ioana Prodan, Antonia Vidican, Oana Vidican, Andreea Fărcanea, Xenia Bonca, Camelia Canalaş, Tóth Johanna, Mălina Voivod, Alexandra Dorog, Adriana Turla, Laboncz Nikolett, Vanesa Caba, Fatima Chirilă és Nicoleta Cimpoca voltak. A Román Vízlabda Szövetség vezetői először ítélték a bajnokcsapat egyik tagjának a szuperliga legjobb vízilabdázójának járó különdíjat, amelyet Tóth Johanna vett át. A Körös SK mellett a román válogatottban is alapembernek számító átlövő az előző két idényben is rászolgált volna az elismerésre, de akkor az ezüstérmes Torpi egyik játékosa volt a kedvezményezett.

Tóth Johanna, a női bajnokság legjobb játékosa

Tóth Johanna, a női bajnokság legjobb játékosa

A junior csapatok versengésében a vásárhelyi lányok bizonyultak a legjobbnak, a Körös SK itt dobogóra állt, bronzérmet szerezve.

„Egyelőre nem sok csapat van a felnőtt női bajnokságban, de a sportág rohamosan fejlődik, ezt bizonyítja a junior csapatok száma is. Örömmel tölt el, hogy a női bajnokság megalakulása óta Váradon van az első helyért járó trófea. Mindent megteszünk, hogy a lányok teljesítményét anyagilag is el tudjuk ismerni. Élményszámba megy olyan pólómeccsen részt venni, ahol váradi csapat játszik”, értékelte a sikert Ionel Bungău, a Körös SK igazgatója.