Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Trianonról tabuk nélkül

A Polgári esték rendezvénysorozat keretében előadást tart Nagyváradon a Kodolányi János Főiskola tanszékvezető tanára, dr. Vizi László Tamás történész, jogász. Az előadásra november 7-én, kedden 17 órától kerül sor a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében, az Ezredévi emléktér/Libertătii u. 40. szám alatt. A vetített képes előadás címe: Magyarország legnagyobb történelmi traumája, Trianon.

Vizi_Laszlo_eloadokorut_A3-01

A Magyarországot ért számos sorsfordító trauma és nemzeti tragédia közül az 1920. június 4-én aláírt trianoni békediktátum az ország számára olyan történelmi sokkhatást jelentett, ami miatt Trianont joggal tekinthetjük a 20. század legnagyobb magyar nemzeti katasztrófájának. A trianoni békediktátum súlyosan igazságtalan döntései az összmagyarság számára olyan mély, sok tekintetben máig ható lelki megpróbáltatást okoztak, amelyet a mai napig nem sikerült a maga teljességében feldolgozni és kezelésére a megfelelő terápiát megtalálni.

A Magyar Polgári Egyesület és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács minden érdeklődőt szeretettel vár az ingyenes előadásra.