Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tragédia egy margittai líceumban

Szeptember elsején, a 2015–2016-os tanév első napján lett rosszul és vesztette életét a mindössze 28 esztendős Luminiţa Ardelean angoltanárnő margittai Horea Szakképző Líceumban.

Sabău Remus, az intézmény igazgatója a Reggeli Újságnak telefonon azt mondta, hogy hétfőn a pedagógusokkal tartott gyűlést, majd arra kérte őket, hogy beszéljék át az órarendjüket. Hozzátette, ő éppen a rendőrség munkatársaival találkozott és beszélték át az évkezdést, amikor tudomást szerzett arról, hogy Ardelean az igazgatói iroda fele tartott, amikor a tanári előtt rosszul lett és elájult. Az igazgató szerint voltak egészségügyi problémái. A pedagógusok kihívták a mentőket, akik két órán keresztül küzdöttek Luminiţa Ardelean életéért.

Tragedia egy margitta

Mire a mentőorvos a helyszínre érkezett, a fiatal tanárnőnek már leállt a szíve. Hiába próbálkoztak az újraélesztéssel, nem jártak sikerrel. A román sajtó információi szerint összesen három mentőautó érkezett a helyszínre. Az első csak asszisztenssel, majd a másodikkal érkezett mentőorvos is. Idő közben riasztották Nagyváradról az intenzív terápiás mentőkocsit is, ám mire a helyszínre érkezett, már tehetetlenek voltak az életmentők. A fiatal margittai angoltanárnő két éve tanított a helyi román iskolában.

Demian Zsolt