Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Továbbra sincs döntés a múzeum víztartályáról

Akik akár olvasónként, akár újságíróként figyelemmel követik a Bihar Megyei Tanács üléseit, megszokhatták már, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) tanácstagjai olykor minden józan észérv ellenére sem szavaznak egyes tanácsi határozatokat, melyekhez a kétharmados többség, azaz 24 voks szükséges.

tovabbra sincs

Nem történt ez másként kedden, a megyei önkormányzat májusi rendes ülésén sem, ahol ismét elbukott a megye köz- és magántulajdoni leltára, ám tiltakoztak a PNL-sek az ellen is, hogy a Zöldfa (ma V. Alecsandri utca 10. szám alatti ingatlanokról visszavonják a Szigligeti Színház és Regina Maria Színház kezelési jogát, ez kellene ugyanis ahhoz, hogy a megyei tanács felújítassa az épület homlokzatát.

Abszurddá akkor vált a helyzet, amikor Körösvidéki Múzeum víztartályának kezelési jogára került  sor, a PNL-sek több hónapja módszeresen megakadályozzák azt, hogy a múzeum területén lévő szivattyúház és víztartály fölött a közgyűjtemény rendelkezzen.

Bár felidézték Ionel Avrigenau frakcióvezető azon ígéretét, hogy amikor megnyitják a múzeumot, megszavazzák a kezelési jog átkerülését, ez nem történt meg, sőt saját korábbi szavait is meghazudtolva Avrigeanu most azt mondta: majd akkor hagyják jóvá az átvételt, ha a közgyűjteményt teljesen átköltözetik. Ezt követően felelősségre vonták volna a tanácsot azért, hogy miért nincs a múzeumnak tűzvédelmi engedélye, azonban hamar kiderült, azért, mert annak feltétele lenne a víztartály használati joga, amelynek átadását épp a PNL-sek akadályozzák hónapok óta. Az ülés részleteire visszatérünk.

F. N. L.