Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

További javításokra szorul a Kálvária

Legutóbb egyik augusztusi lapszámunkban számoltunk be a Gomba Közpark névre keresztelt nagyváradi Kálvária-domb megrongálódott állapotáról.

Az alig egy éve átadott zöldövezet látványosan pusztuló részei a kőlapokból összerakott járdák, amelyek néhány hónappal az átadást követően már szétcsúszóban voltak. A probléma azonban nem csupán a kőlapok mozgása, és ennélfogva a rajtuk történő közlekedés veszélyessége, hanem az is, hogy esős időben, mint például most is, az esővíz összegyűl a hepehupás, egyenetlen szintű járdafelületeken, amiket aztán kerülgetni kell.

Valódi mozgólépcsőkön lehetett megközelíteni a felső szinteket

Valódi mozgólépcsőkön lehetett megközelíteni a felső szinteket

A domboldalon járók időről időre jelezték az ezekkel a problémákkal kapcsolatos észrevételeiket a sajtónak, az értesített polgármesteri hivatal pedig megígérte, hogy orvosolni fogják azokat. A folyamatos leromlásról szóló bejelentések végül arra késztették az illetékeseket, hogy alaposan felmérjék a helyzetet. Hétfőn ez meg is történt, és úgy döntöttek, hogy a javítási munkálatok kivitelezéséhez szükséges időre lezárják a parkot. Tegnapi helyszíni szemlénk alatt már javában folyt a munka a park legfelső szintjein, melyet a kivitelező cég, a SC. Abed Nego, öt évre szólóan vállalt garanciaszerződésének értelmében térítésmentesen végez.

A felgyűlt esővíz

A felgyűlt esővíz

A munkálatok befejezésének időpontja a járdák állapotától és az időjárástól függően alakul, és bár sétálni csak módjával lehet, a közélelmezési egységeket továbbra is meg lehet látogatni.

A Kálvária-domb újjáépítési projektje egy 2007–2013 között zajló, román-magyar határokon átívelő együttműködési program eredményeként valósult meg, amely 1 942 304 euróba került.

Szamos Mariann