Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tovább fejlesztenék a megyét

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) nagyváradi székházában Ilie Bolojan megyei pártelnök, valamint Găvrilă Ghilea szenátor tegnapi sajtótájékoztatóján beszélt a választási eredmények megyei vonatkozásairól.

Ilie Bolojan és Găvrilă Ghilea

Ilie Bolojan és Găvrilă Ghilea

A vasárnapi parlamenti választásokon a PNL várakozásain jóval alul teljesített, mint ahogy azt tegnap Ilie Bolojan megyei pártelnök megfogalmazta. Ennek ellenére mindenekelőtt köszönetét fejezte ki minden szavazónak. Az eredmények – Biharban csupán 26,96%-ot, míg Nagyváradon 30,19%-ot sikerült megszerezniük – lesújtóak, és az okok elsősorban „a Szociáldemokrata Párt (PSD) populista programjában keresendőek” – mondta a politikus. A szavazatok többségét besöprő PSD olyan adócsökkentésekre vonatkozó ígéreteket tett, amelyek teljesíthetősége a PNL Bihar megyei képviselője szerint kétes. Ghilea ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a választások után alig két nappal Liviu Dragnea, a PSD elnöke az adótörvénykönyv módosításainak életbe léptetésével kapcsolatban halasztást kért, ami szerinte máris rámutat az ígéretek komolytalanságára.

Bolojan az elhangzottakhoz hozzátette, hogy a jövőben tovább szeretnék fejleszteni a megyét, és nem szeretnék, ha azokra a településekre, amelyeket a PNL polgármesterei vezetnek, a megyei költségvetésből tisztességes módon kijáró összegnél kevesebb jutna. Nagyvárad polgármestere azt is elmondta, hogy ezzel kapcsolatban tárgyalásokat fognak kezdeményezni a Bihar Megyei Tanáccsal, és amennyiben a leosztások nem az elvárásaik szerint történnek, semmiféle projektkezdeményezést nem lesznek hajlandók megszavazni.

Szamos Mariann