Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Törzsasztal pénteken

Holnap, március 11-én 18 órától a Törzsasztal sorozat visszatérő vendége a Teleki utcai Illyés Gyula könyvesboltban Tóth Krisztina, akivel Kőrössi P. József beszélget.

Tóth Krisztina Budapesten született, magyar költő, író, műfordító, üvegművész, a Szépírók Társaságának tagja. Legutóbbi kötetei: Akvárium, regény (2013), Magvető, Pillanatragasztó, 2014. (Magvető). A rendezvényre, ahol Tóth Krisztina kötetei kedvezményes áron megvásárolhatók, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

torzsasztal 2

„Mindenképp arrafelé akartam tolni az életemet, hogy valami olyasmiből kelljen megélnem, amihez közöm van. Semmiképpen nem akartam, hogy a munkám valami tőlem idegen, elvégzendő dolog legyen, mert azt gondolom, hogy az gyilkol. Én tökéletesen egy vagyok a munkámban és a magánéletemben. (…) Az ember csak úgy tudja megőrizni az integritását, ha olyasmit csinál, amivel tökéletesen azonos. (…) Az, hogy vizuális típus vagyok, azt is jelenti, hogy szeretem az otthonosságot magam körül. Csak akkor tudok leülni dolgozni, ha a lakás körülbelül rendben van. Nem tudok befelé koncentrálni, ha úgy érzem, hogy a külvilág engem körbevevő része nincsen rendben. Végül is az írás is egyfajta rendrakás. Azzal, hogy átgondolom és rögzítem a világ egy szeletét, egy pillanatra azt élem meg, hogy a helyükre kerültek a dolgok” – vallja írásművészetéről.

varad_Layout 3