Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Törzsasztal Krusovszky Dénessel

November 10-én, pénteken 18 órakor a nagyváradi Törzsasztal vendége a Teleki utcai Illyés Gyula könyvesboltban Krusovszky Dénes József Attila-díjas író, költő, aki a Törzsasztal eddigi legfiatalabb vendége.

torzsasztal

Debrecenben született 1982-ben. 2004-ben első kötete a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által meghirdetett Édes anyanyelvünk pályázaton megosztott harmadik díjat kapott vers kategóriában. Alapító tagja volt a 2005 és 2009 között működött Telep Csoportnak, korábban a Puskin Utca és az Ex Symposion irodalmi folyóiratok, illetve a József Attila Kör világirodalmi sorozatának szerkesztője volt.

2008-ban Móricz Zsigmond ösztöndíjas és ugyanabban az évben Junior Prima díjas magyar irodalom kategóriában. 2014-től alapító főszerkesztője a Versum külföldi költészettel és műfordítással foglalkozó online világirodalmi folyóiratnak. Tagja a József Attila Körnek és a Szépírók Társaságának. Kőrössi P. József beszélget vele. Krusovszky-kötetek a helyszínen kedvezményes áron kaphatóak.