Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Történészkonferencia a Posticumban

Az egyház társadalma – a társadalom egyháza címmel, avagy Egyház és társadalom Közép- és Kelet-Európában a 20. században témában tartottak nemzetközi tudományos konferenciát november 6–8. között a nagyváradi Posticum Ifjúsági és Kulturális Központban.

Zombori István, Nagy Mihály Zoltán, Balogh Margit és Szabó Ödön

Zombori István, Nagy Mihály Zoltán, Balogh Margit és Szabó Ödön

A konferenciát csütörtökön este nyitotta meg Nagy Mihály Zoltán történész, a Román Kulturális Intézet alelnöke. Mint elmondta, 2012-ben alakult meg a Posticum Egyháztörténeti és Társadalomtudományi Intézete, és ez a harmadik alkalom, amikor konferenciát szerveznek, mondta a történész, aki köszöntötte a jelenlévőket, köztük Zombori Istvánt, a szegedi METEM (Magyar Egyháztörténeti Enciklopédia Munkaközösség) képviselőjét, Szabó Ödönt, aki történészként volt jelen az eseményen, és Balogh Margitot, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársát, aki azt első felében több kiadvány is ismertetett.

A konferencián több kiadványt is bemutattak, és szakmai módszertani kérdéseket is megvitattak a jelenlévők.

F. N. L.