Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Török már döntős, Lázár is majdnem

A Nagyváradi VSK-ESK után a Kolozsvári UBT kosárlabdacsapata biztosította helyét a Román Kupa négyes döntőjében. A kincses városi gárda drámai végjátékban győzte le három ponttal (84–81) a Piteşti-i BCMU együttesét (a vendégek kispadján a VSK korábbi csapatkapitány Andjelko Mandics ült) így összesítésben egy ponttal (144–143) bizonyult jobbnak ellenfelénél. Két másodperccel a vége előtt még a vendégek álltak továbbjutásra, de Zigeranovics kosarával fordult a kocka. A hazaiaknál 21 percet játszott a váradi Török Rolland, aki 12 pontot dobott és 6 lepattanót szerzett a találkozón.

torok roli

A Marosvásárhelyi KK magabiztosan múlta felül a Craiovai SCMU gárdáját a negyeddöntő első találkozóján. A hazaiaknál a váradi Lázár László 21 percet töltött a pályán s két ponttal járul hozzá a sikerhez. Utóbbi találkozó visszavágójára csütörtökön 17.15 órától kerül sor, a Digi Sport csatorna élőben közvetíti azt. A negyedik párharc visszavágójára február 15-én kerül sor, a Bukaresti Dinamo hatpontos előnnyel várja a találkozót az európai porondon remeklő, ám hazai vizeken halovány teljesítményt nyújtó Târgu Jiui Energiával szemben. Utóbbi gárda a Nagyváradi VSK-t fogadta tegnap, lapzártánk után bajnoki meccsen. Vasárnap este nyolc órától ismét találkozik egymással a két együttes, akkor az Antonio Alexe Sportcsarnokban.