Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Török csúszdák az aquaparkban

Megérkeztek Nagyváradra a Nymphaea Aquapark leendő vízi csúszdáinak első darabjai. Az egykori városi strand helyén létesítendő szabadidőközpont építkezési területére pénteken érkezett meg az első csúszda-szegmens szállítmány Törökországból. A váradiak további 23 hasonló szállítmányt várnak a török gyártótól a közeljövőben.

Fotó: Csikos Rolland

Fotó: Csikos Rolland

A tervek szerint az aquapark központi tornyáról hat kültéri csúszda ível majd alá. A 40,7 és 182,6 méter közötti hosszúságú csúszdarendszereket fémváz tartja majd, s egy 18 méter magas toronyból lehet majd lesiklani rajtuk. A projekt értelmében az „Anaconda” 135,5 méter hosszú, a „Turbó” 65,8 méteres, a „Kamikaze” 40,7 méteres, a „Multislide” 80 méteres, a „Rafting” 131,9 méteres, a „Magic Eye” pedig 182,60 méter hosszú csúszda lesz.

Fotó: Csikos Rolland

Fotó: Csikos Rolland

Annak érdekében, hogy az önkormányzat ne veszítse el az aquapark megépítésére szóló Európai uniós támogatást, a kivitelező cégnek – a magyarországi kész vállalatnak jövő év január 1-jéig végeznie kell a munkálatokkal. A létesítmény jelenleg 40 százalékban készült el a városháza által közzétett adatok szerint.

Sz. G. T.