Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tornagyőztesek a Körös SK ifjúsági csapatai

A Nagyváradi Körös SK két ifjúsági pólócsapata is értékes tornagyőzelmet ért el a napokban. Mindkét együttest Cosmin Goina edző készíti fel, segítőjével Florin Ţic kapusedzővel.

A tornagyőztes U15-ös pólócsapat tagjai (fotó: Christian Sandor)

A tornagyőztes U15-ös pólócsapat tagjai (fotó: Christian Sandor)

Az U15-ös korosztályú együttes a hazai rendezésű Masterplast Kupán zárt az élen, szerb, holland és német csapatot megelőzve, míg az U17-es gárda egy Szolnokon megtartott felkészülési tornán bizonyult a legjobbnak.

A Masterplast Kupán a szerb Belgrádi Vörös Csillagot 12–8-ra, a német Észak-Rajna Vesztfália tartományt 9–7-re, míg a holland utánpótlás válogatottat 9–5-re verte a váradi együttes, amely a következő kerettel szerepelt a tornán: Mihai Iovan, Horian Bărcan – kapusok; Marius Budurean, Alex Ihos, Dominic Sava, Darian Luncan, Sebastian Oltean, Cristian Barna, Cezar Stoica, Alex Murg, Nichita Ilisie, Majoros Egon, Alex Laza, Horaţiu Ilisie – mezőnyjátékosok.

A váradi csapat sikerrel vette az országos bajnokság selejtezőjének első tornáját, amelyen a Marosvásárhelyi Torpit (30–2), a Kolozsvári Viitorult (11–7), a Marosvásárhelyi Minimaxot (17–3), a Kolozsvári VSK-t (28–6), a Brassói Coronát (18–4) és a Nagyváradi Prospert (17–8) győzte le a Ioan Alexandrescu Uszodában megtartott tornán.

Az U17-es gárda Szolnokon készült a bajnokságra (Fotó: Sárközi István)

Az U17-es gárda Szolnokon készült a bajnokságra (Fotó: Sárközi István)

A Körös SK mellett a Prosper SK (edző Ciprian Câmpianu) és a két kolozsvári együttes, a VSK és a Viitorul jutott tovább a fináléba.

Cosmin Goina az edzője az U17-es csapatnak is, amely Szolnokon bizonyított a Dr. Boros Ottó Emléktornán. A házigazdákat 14–7-re, az MTK-t 12–9-re, a székesfehérváriakat 11–3-ra, a ceglédieket 19–13-ra, az osztrák Salzburg csapatát pedig 19–6-ra verte a Körös SK, amely első helyen zárta a megmérettetést. A keret tagjai: Sergiu Terean, David Bogdan – kapusok, valamint Bogdan Codilă, Czenk Ferenc, Rafael Comşa, Andrei Buda, Antonio Dolha, Cristian Sălăjan, Cosmin Laza, Daniel Pinţiş, Tudor Anton, Gergely László, Jiganea Raymond mezőnyjátékosok voltak. A Tisza parti szereplést a Nagyváradi Water Sport SK és a sportolók szüleinek anyagi hozzájárulása tette lehetővé.