Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tornagyőztes lett a VSK férfi kosárlabdacsapata

Majdnem teltház volt a váradi férfi kosárlabdacsapat szombati esti meccsén, amelyen a patinás szerb együttes, a Partizan Belgrád volt az ellenfél az Antonio Alexe Emléktorna döntőjében.

Idén is Váradon maradt az emléktorna serlege

Idén is Váradon maradt az emléktorna serlege

A nagy érdeklődés nem meglepő, ugyanis a váradi klub rekordszámú, közel hétszáz bérletet adott el a román bajnokcsapat 2016–2017-es idényben hazai pályán sorra kerülő meccseire. A hetedik alkalommal megrendezett emléktorna első napján a váradiak a lengyel Slam Stal Ostrow gárdáját győzték le (86–59), majd egy napra rá a szerbek is megtették ugyanezt, így a szombat esti találkozó döntött az első hely sorsáról. A mérkőzés végig szoros volt, hol a hazaiaknál, hol pedig a vendégeknél volt az előny. A hajrában a Partizan kezében volt a győzelem megszerzése – a szerbek egy ponttal vezettek (76–75) és támadhattak, de labdát vesztettek (a játékvezetők a VSK-nak adtak egy kicsorgó labdát, így a váradiaké volt az utolsó támadás. A több mint ezer néző állva követte végig az utolsó másodperceket, óriási örömujjongásban törve ki, amikor a meccs végét jelző duda megszólalásakor Pasalics dobása célba ért a gyűrűbe, kedvenceik pedig két ponttal (78–76) legyőzték a jóval komolyabb játékerőt képviselő szerbeket. Hazai részről Martin Zeno és Sean Barnette egyaránt 19 ponttal vette ki részét a sikerből, Titus Nicoară 10 pontot dobott. A szerbektől Vanja Marinkovics 15, Branislav Ratkovica pedig 12 pontot dobott, ők voltak a Partizan legeredményesebb tagjai.

A szerbek nehezen viselték el a vereséget, egyik játékosuk kakaskodni kezdett a VSK irányítójával, végül lenyugodtak a kedélyek és a nézők tapsvihara közepette az eredményhirdetésre is sor került. A második helyezettnek járó serleget Iacob Hanţiu, a váradi Egyetemi SK vezetője adta át a szerbeknek, míg az emléktorna megnyeréséért járó serleget Florin Birta, Várad alpolgármestere (a VSK volt elnöke) adta át Rareş Paşca csapatkapitánynak. A harmadik helyen záró lengyel csapat már szombaton délelőtt hazautazott.

A váradiak csütörtökön 18 órától játsszák első hivatalos meccsüket az új idényben. Az ellenfél a Kolozsvári UBT lesz a Szuperkupa döntőjében. A találkozó helyszíne az Antonio Alexe Sportcsarnok.

Jutalmaztak és segítettek

Az idei Antonio Alexe Emléktornának karitatív célja is volt, ugyanis egy beteg kisfiú gyógykezelésére gyűjtöttek. A három nap során kilencezer lej gyűlt össze Andreas Dominiknak, aki a szombati díjátadó ünnepségen is jelen volt szülei társaságában. Şerban Sere, a VSK elnöke egy apró kupát adott át a kisfiúnak, a váradi sportcsarnokan helyet foglaló nézők állva tapsolták meg a gesztust.

Jotekonzsag Alexe torna

Paşca lett az új kapitány

William Franklin távozását követően csapatkapitány kellett választania a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapatának. A szakmai stáb a keret egyik legrégibb tagjának, Rareş Paşcanak szavazott bizalmat, aki 2009-ben lett tagja a váradi csapatnak Cristian Achim edző érkezését követően, azóta pedig háromszor állt fel a bajnoki dobogóra (2013-ban bronzérmet, 2014-ben ezüstérmet, 2016-ban aranyérmet ünnepelt), kétszer pedig Román Kupadöntőt játszott. A hétvégi tornán nem lépett pályára, ugyanis Andrei Mandachéhez hasonlóan még nem épült fel teljesen sérüléséből.

Paşca vette át az Antonio Alexe Emléktorna serlegét Florin Birta alpolgármestertől

Paşca vette át az Antonio Alexe Emléktorna serlegét Florin Birta alpolgármestertől