Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Törjük magunkat, hogy fizethessünk

Hajdu Éva olvasónk jobb kezét törte el két hete az Electrica áramszolgáltató cég váradrogériuszi pénztára előtt. Panaszosunk a feltört, foghíjas járólapok miatt botlott meg, és gurult le a pénztárhoz vezető lépcsősoron. Mint megtudta, nem ő az első áldozat.

torjuk 1

A balesetveszélyes helyszínre visszatértünk Hajdu Évával

Amikor Hajdu Éva tizenkettedikes lányának ballagása előtt elindult kifizetni a villanyszámlát, még nem tudta, mi vár rá. „Minden pillanatok alatt történt. Megbotlottam, és a fémmel szegélyezett lépcsőfokokon legurultam. Amikor eltört a kezem, a közeli kórházba mentem segítségért, ahol meg is műtöttek. A karom gipszelésekor tudtam meg, hogy nem én vagyok az első, aki itt törte össze magát. Már legalább tizenöten jártak így. Köztük a szolgáltató egyik alkalmazottja is, aki nem mert panaszt tenni, mert féltette az állását” – részletezte olvasónk, aki mindenképpen kártérítést szeretne a történtek miatt, hiszen nemcsak a kezelése került pénzbe, hanem manikűrösként a jobb kezét ért baleset miatt dolgozni sem tud. Úgy véli, rosszabbul is járhatott volna, hiszen akár a gerincét vagy a fejét is beüthette volna, és akkor akár egy életre szóló, maradandó sérülést szenvedhetett volna. Szerinte addig, ameddig ilyen állapotok uralkodnak a helyszínen, ahol naponta több százan fizetnek villanyszámlát, le kellene zárni a lépcső felé vezető járdaszakaszt. Ráadásul a járda rossz állapota miatt mindenki a pénztári alkalmazottaknak panaszkodik, pedig nem ők a felelősek a kialakult helyzetért.

torjuk 3

Itt naponta több százan fizetnek villanyszámlát

Olvasónk már volt meghallgatáson az Electrica nagyváradi székhelyén is, ahol azt a választ kapta, hogy a pénztáruk előtti járda karbantartásáért nem ők a felelősek. Mint kiderítettük, ez a városháza feladata, melynek a műszaki igazgatósága tegnap a helyszínen már fel is mérte a helyzetet. Leontin Pătcaş, az igazgatóság munkatársa kérdésünkre elmondta, hogy a jövő héten rendbe teszik a járdát.

Sükösd T. Krisztina