Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tombolával csábítják a nézőket a szombati kézilabdameccsre

Kétgólos előnnyel várhatja az EB-selejtező visszavágóját a román női kézilabda-válogatott, amely múlt hétvégén 23–21-re nyert Szlovákia ellen idegenben. A revansra szombaton 18 órától (élőben a Digi Sport 1-en) kerül sor a váradi Antonio Alexe Sportcsarnokban.

Tegnap délelőtt, a Continental szállóban tartottak sajtótájékoztatót, amelyen Cristian Gaţu, a Román Kézilabda-szövetség elnöke és Pavel Mercea, a meccset szervező Bihar Megyei Kézilabda-egyesület vezetője mellett, Gheorghe Tadici, szövetségi kapitány harangozta be a találkozót. Utóbbi mérsékelt optimizmussal tekint az összecsapás elé, s a kétgólos siker ellenére óvatos. „A továbbjutás még nem dőlt el, kemény visszavágó vár ránk. Nálunk generációváltás van a csapatnál, sok fiatal játékos kapott bizonyítási lehetőséget, de ennek ellenére bízok a sikerben” – mondta Tadici.

Gaţu és Mercea egyetértett benne, hogy a váradi közönség nagyszámú részvétele és buzdítása kulcsfontosságú lesz majd a találkozón. „A Román Kupa Váradon megtartott döntőjén a vártnál kevesebb néző volt kíváncsi, de ez most a válogatott, s reméljük telt ház lesz a csarnokban” – mondta Mercea, aki azt is elárulta, tombolasorsolást is tartanak majd a meccsen. „Az 5 lejes belépőjegyet a mérkőzés napján 16 órától lehet majd megvásárolni a sportcsarnokban, a nézők között pedig értékes ajándéktárgyakat, a válogatott tagjai által dedikált mezt és labdát, valamint fényképeket sorsolunk majd ki” – tette hozzá a BMKE elnöke.

Boros Péter

Tadici, Mercea és Gaţu bízik a román csapat továbbjutásában