Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tombol a tél az ország délkeleti részén

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt lezárták a forgalom elől a Bukarestet Konstancával összekötő A2-es, a Bukarest és Ploieşti közötti A3-as, valamint a Konstancát és Ovidiut összekötő A4-es autópályát, amelyeken hóvihar miatt nullára csökkent a látótávolság – tájékoztat a közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat. Emellett reggel 7 órakor további 31 országútszakasz volt lezárva Konstanca, Tulcea, Ialomi?a, Brăila, Buzău, Ilfov és Prahova megyében.

tombol a tel

A Román Vasúttársaság (CFR) 80 szerdai járatát törölte – közölte Facebook-oldalán a CFR személyszállító részlege, előrebocsátva, hogy további járatok törlésére is számítani lehet a nap folyamán. Az intézkedés a délkeleti országrészben közlekedő szerelvényeket illeti.

Tegnap reggel 6 óráig egyébként 409 járművet és 1002 személyt mentettek ki a hó fogságából a Belügyminisztérium alárendeltségében működő mentőegységek – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár, a Sürgősségi Esetek Országos Felügyelőségének (DSU) vezetője. Arafat szerint a legtöbben Konstanca megyében szorultak segítségre, ott 245, a hóban rekedt járművet kellett kimenteniük, és 816 személyt helyeztek biztonságba. Jelen pillanatban a Belügyminisztérium 17 500 alkalmazottja van terepen – tette hozzá az államtitkár.

A DSU honlapján közzétett információk szerint kedd reggel 7 órától szerda reggel 7 óráig országos szinten összesen 9278 sürgősségi esethez szállt ki a rohammentő-szolgálat. 258 várandós nőt és 159 dialízisre szoruló személyt szállítottak kórházba.

További 178 személyt bekísértek a hajléktalanszállókra, 70 személyre pedig kihűlt állapotban találtak rá, de egyikük sem halt bele a hipotermiába – derül még ki a weboldalon közölt adatokból.