Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tömbház-hőszigetelés és múzeumok

Többek között jóváhagyták a nagyváradi Teleki (ma Primăriei) utcai zsinagóga felújításának folytatását, és zsidó múzeummá való átalakítását az önkormányzati képviselőtestület kedden megtartott ülésén. Ilie Bolojan váradi polgármester az ülés előtti sajtótájékoztatóján ugyanakkor üres szavaknak titulálta a megyei tanács ajánlatát, miszerint részt venne a múzeum létrehozásában, és elmondta: a megyei önkormányzatnak a filharmónia épületének és a pénzügyi palotának a felújításával kellene foglalkoznia. Arra a kérdésre, hogy amennyiben eladják a palotát, a váradi önkormányzat él-e elővásárlási jogával, a polgármester annyit válaszolt, az épületet a megyei tanácsnak kell felújítania.

tombhazhoszigeteles

A polgármester tegnap azt is elmondta, hogy aláírta Kolozsváron a jövendő szabadkőműves múzeum kialakításának támogatási szerződését, és arról is beszélt, 48 tömbház hőszigeteléséről szóló határozattervezeten kell változtatniuk. Erre azért volt szükség, hogy a tömbházak hőszigetelésére uniós támogatásra pályázhassanak, miután megnyílnak a pályázati lehetőségek. Az önkormányzat ülésen egyébként több mint 120 napirendi pontról szavaztak, a lényegesebbek ismertetésére visszatérünk.

Fried Noémi Lujza