Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Tökjó” a Lorántffyban!

Pörög a közösségi élet a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban, ahol a fiatal tanári gárda ötletei kifogyhatatlannak látszanak annak érdekében, hogy a diákokat minél sokrétűbben bevonják a tanításon kívüli kreatív tevékenységekbe is.

Tokjo 1

Kedd délután épp egy estébe nyúló rendezvény, az immár hetedik éve hagyományosan megrendezésre került „Tökjó délután” vendégei lehettünk a gimnázium alagsori rajzkuckójában, ahol lelkes diáksereg faragott töklámpást, költött tökrímet, mindemellett pedig a fiatalok által készített őszi tematikájú fényképek is bemutatásra és díjazásra kerültek, ismét szakértő tanárokból álló zsűri által. Játékosan próbára tették tehát a gyerekek „szobrászati”, irodalmi és képzőművészeti képességeit egyaránt, s amint azt az eredmények mutatták, az őszi líra mellett a friss, fiatalos humor is ismét kifejezésre jutott a munkákban. A vendégeket emellett színes őszi és kellemes baráti hangulat fogadta, forró lángos és tea, valamint az alkalomhoz illő sütőtökkóstoló.

Tokjo 2

Amint azt Bán Imola magyartanárnőtől megtudtuk, aki Márton Katalin rajztanárnővel együtt a még 2008-ban elindult rendezvény ötletgazdája, az iskola szándékosan nem szervez saját szellemiségétől eltérő, amolyan divatos amerikai mintájú Halloween-partyt, de azért a diákokat sem szeretnék a „tökjó” november eleji élményekből kihagyni. Így választották ezt a módját és nevét a közös ünneplésnek, s bár a célközönség eredetileg az V–VIII. osztályosok voltak, azért a náluk kisebbek és nagyobbak (pl. az iskola diáktanácsa) is örömmel vetették bele magukat ebbe az aktív és kreatív, közösséget egészségesen erősítő és formáló játékba és buliba.

Tóth Gábor