Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vajai György, a kosárlabdacsapat főtámogatója: „Többet várok a román játékosoktól”

Mától egészen augusztus 18.-áig Debrecenben edzőtáborozik a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapata, amelynek főtámogatója, Vajai György (képünkön, középen), a váradi Gavella cég igazgatója osztotta meg gondolatait lapunkkal.

 

A beszélgetésre a csapat szombaton megtartott első edzésén került sor, amelyen Vajai is részt vett, hogy megismerje a VSK új szerzeményeit. „Jó képességű, tapasztalt játékosokat igazoltunk a nyári szünetben, s remélem, hogy az újoncok a pályán igazolják majd, jól döntöttünk, amikor idehoztuk őket. Bízom benne, erősebb csapatunk lesz, amely megismételheti az elmúlt idényben, a román élvonalban elért eredményt, s a lehetőségekhez mérten jól szerepel majd a nemzetközi porondon is” – mondta lapunknak a VSK főtámogatója vázolva ezzel az együttes célkitűzéseit is.

A sikeres vállalkozó, aki fiatalon maga is kosárlabdázott, úgy véli, az új idényben nagyobb felelősség hárul majd a csapat román játékosaira. „Az elmúlt bajnokságokban főleg a külföldi kosárlabdázókra hárult a munka neheze, de úgy vélem a következő idényben a csapat román tagjaitól is többet várhatunk, annál is inkább, mert három válogatott játékos is van köztük. Utóbbiak eredményes szereplése és az újonnan érkezett külföldiek beilleszkedése erősebbé teheti csapatunkat” – tette hozzá Vajai, aki azért nem bocsátkozott konkrét esélylatolgatásba. „Egyelőre még korai lenne, arról beszélni, milyen helyezéssel lennénk elégedettek a román bajnokságban. Igaz, hogy erősebb lett a csapatunk, de más klubok sem ültek tétlenül a nyári szünetben, így nehéz lenne megjósolni a bajnokság végkimenetelét. Ami számomra fontos, hogy legalább olyan jól teljesítsünk, mint az elmúlt idényben, s azok a sportkedvelők, akik kilátogatnak majd az Alexe-arénába, elégedetten távozzanak a csapat meccseiről” – véli a sportberkekben nagy elismerésnek örvendő Vajai György.

A váradi csapat menedzsere, Şerban Sere szintén erősebb bajnokságra számít, mint elmondta, 10-12 csapat küzd majd a rájátszást jelentő első nyolc hely megszerzéséért, így még kiegyensúlyozottabbá válik a küzdelem. „Egyelőre még nem bocsátkoznák esélylatolgatásba, azt követően tudunk következtetéseket levonni, ha már túl leszünk néhány fordulón, s látjuk majd az ellenfelek játékerejét is” – fejtette ki Sere, akinek nem titkolt célja, hogy sportvezetőként is megszerezze a bajnoki aranyat, amelyet játékosként (2000-ben, a Piteşti-i CSU ISA tagjaként) már a nyakába akasztottak.

A VSK elnöke, Florin Birta a hazai élvonal mellett a nemzetközi porondon is tisztes helytállást vár a csapattól. „Főleg a játékunk színvonalának javulásában bízok, s abban, hogy a hazai és a nemzetközi küzdelemben is méltóan képviseljük majd Nagyváradot. Ez nem lesz könnyű, hiszen az EuroChellenge Kupában rögtön a címvédővel fogjuk összemérni erőnket, de ez a kihívás csak ösztönöz bennünket a még jobb teljesítményre” – tette hozzá a klubelnök.

Boros Péter

 

tobbet 2 tobbet 3 (udani popescu titus nicoara

Ţibârnă mellet nagyobb teher hárul majd a két újoncra, Popescura és Nicoarăra is