Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Többen jelentkeztek a Nagyváradi Egyetemre

Augusztus 1-én záródott a Nagyváradi Egyetem 2017/2018-as tanévének júliusi felvételi időszaka. A beiratkozási eredmények alapján elmondható, hogy idén többen szeretnének az intézmény különböző szakain képzésben részesülni.

tobben jelentkeztek ha kell

A Nagyváradi Egyetem júliusi felvételijének összesített eredményeit tegnap tették közzé az intézmény honlapján. Az adatokból kiderül, hogy a 15 fakultás alapképzést nyújtó szakaira 2733 jelentkező adta le a kért dokumentumokat (ebből 1382 hely tandíjmentes), míg a mesteri képzést illetően 934 jelentkező járt el hasonlóképp (644 tandíjmentes hely). Ez összesen 3667 jelentkezőt jelent 6147 meghirdetett helyre, azonban ezekhez még hozzáadódik 19 tandíjmentes hely alapképzésen a határokon túli románok számára, valamint a jelenleg zajló véglegesítési periódus a saját költségükön tanulókat illetően.

A tavalyi beiratkozási statisztikákhoz viszonyítva, az idei adatokból az is kiderült, hogy a helyüket elfoglaló jelentkezők száma az alapképzést nyújtó fakultásokra több mint 300-al nőtt, ellenben mesterképzésen több mint 150-el csökkent.

A beiratkozások második szakasza szeptember 4-én kezdődik, és új specializálódási lehetőségeket is kínál, mint például az Orvosi és Gyógyszerészeti Karon belül a Nutricionizmus és Dietetika szakot. A beiratkozáshoz szükséges információk az egyetem Facebook oldalán és a www.uoradea.ro/Admitere+2017 internetes oldalon elérhetők.

Szamos Mariann