Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Többen jelentkeznek a PKE-ra

Megkezdődött hétfőn a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) felvételi időszaka. A beiratkozásokról Nyíri Enikő PR-referenst kérdeztük, aki elmondta, hogy az eddigi tapasztalataik nagyon jók, idén ugyanis sokan jöttek már az első napokon is beiratkozni. Magyarországról is több az érdeklődő, mint az előző években. Pozitívumként említette továbbá azt a tényt, hogy idén jobban teljesítettek a magyar anyanyelvű gyerekek az érettségin, így sokkal több potenciális hallgató jelentkezik egyetemekre.

tobben jelentkeztek

Az idei évtől kezdődően az is fellendíti a beiratkozásokat, hogy idéntől a második alap- vagy mesteri képzés is lehet államilag támogatott. Vagyis aki már elvégzett egy egyetemet ingyenesen, az újrairatkozhat, és ha államilag támogatott helyre jut be, mentesül a tandíj fizetése alól.

A beiratkozások hétfőn kezdődtek, és alapszakon jövő szerdáig, mesterképzésen pedig jövő péntekig tartanak. Alapszakon a felvételi vizsgák július 27-28-án lesznek, a mesterképzésen a vizsgák időpontja július 29.

Akik a PKE-re szeretnének iratkozni több szak közül is választhatnak, vannak nyelvszakok, humántudományokhoz kapcsolódó szakok, közgazdaságtudományhoz kapcsolódó szakok, valamint képző- és zeneművészeti szakok is. Ezen kívül minden szak mellett lehetőség van pedagógia modul elvégzésére, ami a végzett hallgatót feljogosítja a végzett szak általános iskolában való oktatására.

V. N. A.