Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Többe kerül az új villamossín és csomópont

Mint arról még januárban beszámoltunk, a váradi önkormányzat háromirányúvá tenné a Teleki (ma Primăriei), a Széles (ma Decebal) és az Aradi út kereszteződésében a villamosvonal-összeköttetést, illetve új vonalat alakítanak ki, mely az Aradi úttól továbbépítve a Făgăraşului és az Atelierelor utcákon csatlakoztatnák a Ghillányi (ma. D. Cantemir) utcában futó sínhez. Az akkor áfával együtt 53,3 millió lej értékűre becsült projekttel a Regionális Operatív Terv közszállítási tengelyéhez pályáznak majd támogatását.

Archív fotó

Archív fotó

Azóta újraszámolták a projekt költségeit, ezt júliusi ülésén hagyta jóvá a nagyváradi önkormányzati képviselőtestület. Az új becslés szerint szintén áfával együtt 69,1 millió lejbe kerül majd a beruházás – a határozattervezetből mindössze annyi derült ki, hogy a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) kérte az új becslés elfogadását, az nem, mi indokolta a 16 millió lejes költségnövekedést. A januári és júliusi határozatokat összehasonlítva az is látszik, hogy a tervezett 30 hónap helyett 24 hónap lesz a munkálatok kivitelezési határideje, a költségeket továbbra is pályázatból fedeznék.

F. N. L.